LOGOCRM 1.55.00.00 Sürüm Duyurusu

Logo CRM Ürünleri 1.55.00.00 sürümü kullanıma sunulmuştur. Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yer almakta olup sürüm dosyalarına ftp sitemizden erişebilirsiniz.

Önemli Duyuru : 
 – 1.53.00.00 Logo CRM ana sürümde, Logo CRM içerisinde kullanılan ExpressApp Framework versiyonu, daha önce kullanılan 16.2.6 sürümünden, 18.1.6 sürümüne yükseltilmiştir.  Logo CRM ile birlikte ek yazılım geliştirilen noktalarda, ek yazılımların da uyumluluk bakımından ExpressApp Framework 18.1.6 ile derlenmeleri gereklidir.

– Ayrıca 1.53.00.00 (XAF 18.1.6) versiyonuna geçmeden lütfen kurulu olan sürümünüzün dizin bilgilerini kopyalamanızı, database yedeklerinizi almanızı ve canlı (müşteri) ortama geçiş sağlamadan önce localde kurarak önce test ortamı sağlamanızı tavsiye ederiz.

– 1.53.00.00 Logo CRM sürümü ile birlikte updater.exe ve web.config güncellendikten sonra Logo CRM kurulum dizini altında bulunan web.config de müşteriler için özelleştirme varsa web.config dosyasını baz alarak güncelleme gerekmektedir.

– Rest tarafında yeni Logo CRM Mobile uygulaması için düzenlemeler yapılmıştır. Düzenleme bilgileri aşağıda bulunmaktadır.

1– Rest ucundan listview’ler için veri çekilirken özellikle kolon adı belirtilmemiş ise o modül için önceden belirlenmiş kolonlara ait veri çekilmesi sağlandı.
2- Logo CRM Mobile ListView’lerde filtreleme özelliği eklendi. Rest tarafında filtreler dikkate alınarak veri çekilmesi için geliştirmeler yapıldı.
3- Rest kullanıcısı tarafında cache yapısı oluşturulabilmesi için list view’lerde her defasında veri okunduğunda  sadece değişen veya yeni eklenen kayıtlar Rest isteği yapan tarafa gönderilebilecektir.

Detaylar docs.logo.com.tr’de LogoCRM Rest konusu altında mevcuttur.

1.55.00.00 Ana sürüme özel uyarı :

 Logo CRM Teklif menüsüne Tiger/Go ERP varyantlı ürünler, varyant butonu üzerinden ekleniyordu. Netsis ERP ve Tiger/Go ERP varyantlı/yapılandırılmış ürünler ürün ekle butonu üzerinden, teklif ürünü detay sayfasında ürün seçildikten sonra varyant/yapılandırma kodu seçilerek eklenebilecek şekilde geliştirme yapıldı. Böylece varyantlı/yapılandırılmış ürünler için de ERP tabı kullanılabilecek, varyant/yapılandırma kodu seçim ekranında stoklar teklif ürününde seçilmiş olan depo koduna göre gösterilecek şekilde geliştirildi.

Ekstra alanların oluşması için entegrasyon seti kaydedilip IIS restart edilmesi gerekmektedir.

1.55.00.00 sürüm içeriği :                                            

 

 

Kayıt Nr

Tanım ve Açıklama

1

XAFCRM-6731

Teklifler
   Teklif Ürünleri

Netsis ERP ürün esnek yapılandırılmasının Logo CRM de desteklenmesi talep edilmekte

Logo CRM Teklif menüsüne Tiger/Go ERP varyantlı ürünler, varyant butonu üzerinden ekleniyordu. Netsis ERP ve Tiger/Go ERP varyantlı/yapılandırılmış ürünler ürün ekle butonu üzerinden, teklif ürünü detay sayfasında ürün seçildikten sonra varyant/yapılandırma kodu seçilerek eklenebilecek şekilde geliştirme yapıldı. Böylece varyantlı/yapılandırılmış ürünler için de ERP tabı kullanılabilecek, varyant/yapılandırma kodu seçim ekranında stoklar teklif ürününde seçilmiş olan depo koduna göre gösterilecek şekilde geliştirildi. <br/> <br/> Ekstra alanların oluşması için entegrasyon seti kaydedilip IIS restart edilmesi gerekmektedir.

2

XAFCRM-6823

 

Tiger/Go ERP’ de ürün kartı içerisinde bulunan detay bilgi (tr/ing) alanlarının LogoCrm ile entegrasyonu talep ediliyor

Tiger/Go ERP de senkronize edilen detay bilgi alanlarının ürün kartı ekstra alanlar altında “DETAYLI BİLGİ(TÜRKÇE)”- DETAYLI BİLGİ(İNGİLİZCE) alanlarına gelmesi ve çift taraflı güncelleme yapabilmesi sağlandı.

3

XAFCRM-6869

 

Yeni firma eklendikten sonra başlangıç ekranında ve bildirimler bölümünde yer alan bildirimde “Firma Güncellendi” yazmaktadır. Bildirim bilgisi yanlış gelmekte “Firma Eklendi” olması gerekmekte

Firma güncellendiği ve eklendiği durumlar test edildi doğru çalışıyor. Diğer kartlarda yapılan değişiklikler “Eklendi” şeklinde yazma sorunu düzeltildi.

4

XAFCRM-7119

 

Google calendar uyarı mesajı doğru görüntülenmiyor

Google calendar uyarı mesajı doğru görüntülenmesi sağlandı.

5

XAFCRM-7206

Teklifler

Teklif menüsünde bildirim yapılacak kişi birden fazla olduğu zaman, diğer bildirim yapılan kullanıcılara, bildirim gitmemekte

Teklif menüsünde bildirim yapılacak kişi birden fazla olduğu zaman, diğer bildirim yapılan kullanıcılara, bildirim gitmeme sorunu düzeltildi.

6

XAFCRM-7297

 

XML Settings’de 48. madde seçili ve teklifte siparişin durumu satışa çevrilirken vazgeç butonuna basıldığında, teklifin durumu satışa dönmektedir.

XML Settings’de 48. madde seçili ve teklifte siparişin durumu satışa çevrilirken vazgeç butonuna basıldığında, teklifin durumu satışa dönme sorunu düzeltildi.

7

XAFCRM-7316

 

Logo CRM Workflow server başlamıyor

Workflow Server başladıktan bir kaç saniye sonra stop durumuna düşme sorunu giderildi.

8

XAFCRM-7382

 

Firma-kişi birleştir ekranlarında görünümü kaydet butonu, mevcut görünümü kaydetmiyor.

Seçimi yapılan satırlar session’da tutulup bir sonrakinde seçili olarak geldiği görülmüş ve hata giderilmiştir.

9

XAFCRM-7473

 

XMLSettings’de 38. parametre açık durumdayken teklif revize edildiğinde, teklif tarihi güncelleniyor. Fakat teklif döviz kuru güncellenmiyor.

XMLSettings’de 38. parametre açık durumdayken teklif revize edildiğinde, teklif tarihi güncelleniyor. Fakat teklif döviz kuru güncellenmeme sorunu giderildi.

10

XAFCRM-7483

 

Alan kopyalama işlemi administrator kullanıcı dışındaki kullanıcılarda çalışmamaktadır.

Alan kopyalama işlemi administrator kullanıcı dışındaki kullanıcılarda doğru çalışmıyordu. Hata düzeltildi.

11

XAFCRM-7531

 

Tamamlanma tarihi atanmış destek kayıtlarında, yeni bir düzenleme yapıldığında tarih tekrar değişmektedir.

Tamamlanma tarihi atanmış destek kayıtlarında, yeni bir düzenleme yapıldığında tarih tekrar atanıyordu. Hata düzeltildi.

12

XAFCRM-7554

 

Şehir kaydı silinirken, ilişkili kayıt kontrolü yapılmamaktadır.

Birbiriyle ilişkili ülke, il , ilçe, semt ve mahalle kayıtlarının ayrıca adreslerin içerisinde kullanılmakta olan ülke, il , ilçe, semt ve mahalle kayıtlarının ilişkili kayıt kontrolü yapılması ve silinememesi sağlandı.

13

XAFCRM-7579

 

Teklif çoğaltılırken ürün seçerek çoğaltıldığında, ilk teklifin ID’si aynı gelmekte

Teklifler çoğaltılırken veya ürün seçerek çoğalt yapılırken ve yeni teklif eklenirken Teklif Id’sinin diğer modüllerde olduğu gibi artarak gelmesi sağlandı.

14

XAFCRM-7601

 

Tiger/Go ERP üzerinden firma kartı senkronize edilirken, yetkililer sekmesine isim ve email adresi için ayrı kayıtlar oluşmaktadır.

Firma senkronizasyonu sonrasında ilgili ismi ve mail adresi için ayrı kişi kaydı açılmaktaydı. Hata giderildi.

15

XAFCRM-7771

 

Firma menüsünde, firmayı detailview modu ile açtıktan sonra herhangi bir alan bilgi güncellemesi yapılarak kaydedilmekte. Fakat ‘son güncellenen’ alanı güncellenmemekte.

Herhangi bir modülde kayıt içine girdikten sonra herhangi bir güncelleme yapıp kaydet denildiğinde son güncellenen bilgisi aynı zamanda kaydı oluşturan bilgisini de değişimekteydi . <br/> Örneğin ; <br/> Aktivite modülünde , daha önceden oluşturulmuş aktiviteyi güncelleyen kişi bilgisi , oluşturan kişi bilgisini son güncelleyen kişi ve tarih bilgisi ile değşitirmekteydi. Madde kapsamında , bu hatalar tüm moduller için düzeltildi. <br/>

16

XAFCRM-7801

 

XMLSettings’de 38.Parametre açık durumdayken Teklif içerisinde birden fazla döviz cinsi varsa teklif dövizi ile aynı olmayanların da kuru güncellenmeli

XMLSettings’de 38.Parametre açık durumdayken Teklif içerisinde birden fazla döviz cinsi varsa teklif tarihine göre kurun güncellenmesi sağlandı.



Logo Notifier Service 4.12.00 Sürüm Bilgileri :               
 

 

Kayıt Nr

Tanım ve Açıklama

1

NTFY-284

 

Logo Notifier Service de irsaliye bildirimleri farklı kişilere gitmektedir

Logo Notifier Service de Tiger/Go ERP ‘ye irsaliye bildirimleri farklı satış temsilcilerine e-mail gitme durumu düzeltildi.

2

NTFY-287

 

Logo Notifier Service üzerinden yapılan bildirimler de not alanlarındaki enter işlevi desteklenmemektedir.

Logo CRM Web arayüzünde aktivite menüsünde not alanında eğer enter tuşu ile alt satıra geçilmektedir. Fakat Logo Notifier Service den gelen e-mail ise düz metin olarak gelme durumu düzeltildi.

3

NTFY-294

 

Logo Notifier Service üzerinde silinen cihaz tekrar eklendiğinde, aynı bildirimler iki defa gelmektedir.

Logo Notifier Service üzerinde silinen cihaz tekrar eklendiğinde, aynı bildirimler iki defa gelme sorunu düzeltildi.

 

%d blogcu bunu beğendi: